MANIFEST KOMUNISTICKE PARTIJE PDF

MANIFEST KOMUNISTICKE PARTIJE Strip: RO MARCENARO [MARKS & ENGELS] on *FREE* shipping on qualifying offers. MANIFEST KOMUNISTICKE PARTIJE [Karl Marks Fridrih Engels] on Amazon. com. *FREE* shipping on qualifying offers. Manifest Komunističke Partije. 5 likes. Book. Manifest Komunističke Partije. Book. 5 people like this topic. Want to like this Page? Sign up for Facebook to get .

Author: Barr Daigar
Country: Germany
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 3 January 2012
Pages: 177
PDF File Size: 6.95 Mb
ePub File Size: 12.24 Mb
ISBN: 246-8-91122-716-4
Downloads: 60197
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gagore

File:Communist-manifesto.png

Ziveci u inostranstvu oni su vodili medjusobnu ostru duhovnu borbu, kad uz sadejstvo mase nisu mogli voditi klasnu borbu. Oni partijski clanovi, koji principijelno odbiju uslove i direktive postavljene od strane Komunisticke Internacionale, imaju se iz partije iskljuciti.

The following 4 pages uses this file: Sem toga postoje u mnogim velikim partijama Italije, Svedske, Norveske, Jugoslavije i dr. Marks je odavno rekao da dok su svi dosadasnji pokreti u istoriji sveta bili pokreti manjina u korist manjina, socijalisticki pokret je pokret ogromne vecine u korist ogromne vecine. Drugim organizacijama i partijama, koje su primljene u K.

Partije, koje su jos do sada zadrzale svoje stare socijal-demokratske programe, duzne su u najkracem mogucem roku promeniti ove programe i, odgovarajuci narocitim odnosima svoje zemlje, izraditi nov komunisticki program u smislu zakljucaka Komunisticke Internacionale.

Njegova je duznost bila, kad je vec govorio, da rece ovo sto smo mi rekli. Pokazacemo mi stotinama miliona organizovanih evropskih radnika kako se pravi revolucija!

Svaki pokusaj oruzanog ustanka odveo bi neminovnoj katastrofi i potpunom onemogucenju ma kakve forme klasne borbe. U novinama se sme dati da pisu samo “pouzdani” komunisti. Odbor postavice svoje komesare nad tim partijama. Kako se upravlja tom jedinstvenom Komunistickom Partijom celoga sveta? Learn more about Amazon Prime. Da bi dakle potpuno obezbedio provodjenje svojih naredaba u pojedinim zemljama I. English Choose a language for shopping.

  CISA EXAM SECRETS STUDY GUIDE PDF

COMMUNIST MANIFESTO

U zemljama gde su komunisti usled opsadnih stanja i izuzetnih zakona u nemogucnosti da ceo svoj rad vode legalno, bezuslovno je nuzna kombinacija legalnog sa ilegalnim radom.

Jedna nacionalna partija ne moze biti prema Internacionali u polozaju kaplara prema generalu. Ova sektaska praksa manifezt kojoj se na lak nacin otrese svake opozicije, kojom se prigusuje svaki duhovni zivot partije, namece se danas svima partijama. Svaka partija koja nanifest Komunistickoj Internacionali duzna je voditi tvrdoglavu borbu protiv amsterdamske “Internacionale” zutih sindikalnih saveza.

Amazon Advertising Find, attract, and engage customers. Ovaj trajni duhovni rad, ovaj ziv unutarnji zivot, ova stvarna mogucnost uticaja komunistickd na partijsku celinu, cinili su da se clanovi u masi vezu za partiju, da se licno razvijaju i da obilno rade na raznovrsnim partijskim poslovima.

Komunizam nije mogucan svuda i u svako doba. Partije koje zele pripadati III Internacionali duzne su podvrgnuti reviziji licni sastav parlamentarnih frakcijasve nepouzdane elemente iz njih udaljiti, ove frakcije ne samo mnifest reci vec i na delu potciniti partijskoj upravi, trazeci od svakog pojedinog komunistickog parlamentarnog clana da svoju celokupnu delatnost potcini interesu jedne stvarne revolucionarne propagande i agitacije.

Najvaznija socijalna reforma koja u nasoj zemlji uskoro mora biti izvedena, jeste unistenje feudalnog zemljoposeda i podela zemlje u slobodnu svojinu seljacima.

CABINET // Cover Versions: “The Communist Manifesto”

Mi tu klevetu odbijamo, ali jednovremeno izjavljujemo da cemo se boriti za to da partija ne ode ni u levi oportunizam, u nezrelo buntarstvo i pucizam. Nemoguce je sa jednoga komunistcike van zemlje upravljati politikom partije te zemlje.

Njeni partijski clanovi, oni koji za tu politiku imaju da se zaloze i da je svojom snagom iznesu imaju o toj politici suvereno da odluce, a ne neki daleki odbor iz Moskve.

U njoj mora vladati gvozdena disciplina. Sila prilika nagoni da komunisticke partije iz ostalih delova sveta mogu poslati na svetske kongrese vrlo malo ili ni malo delegata. Slika III Internacionale bice potpuna tek kad se ovi uslovi clanstva dopune sa izvesnim odredbama iz Statuta. Danas u nasoj zemlji tome vreme jos nije doslo. Amazon Drive Cloud storage from Amazon.

  LAGRANGIANO DE PROCA PDF

Masa partijskih clanova ovu tajnu, ilegalnu, upravu niti vidi niti zna, niti na njen sastav moze uticati. Negde je uticaj religije svemocan, negde javna rec najmocnija. Sedeci u sred jedne sa svih strana napadnute zemlje prestavljalo je najvisi komunistkcke internacionalne solidarnosti glasati protiv rata.

File: – Wikimedia Commons

Na takvo svoje politicko samoubistvo i dragovoljno sputavanje i ruku i nogu nasa partija ne sme pristati. Naravno da pri tom moraju Komunisticka Internacionala i njen Izvrsni Komitet u celoj svojoj delatnosti voditi racuna o razlicnim odnosima pod kojima se bore pojedine partije i imaju da rade, i da zakljucke od opste vaznosti donose samo o takvim pitanjima o kojima su takvi zakljucci moguci.

Drugi Kongres Komunisticke Internacionale zakljucuje: Shopbop Designer Fashion Brands. Ali taj savez mora biti jedna Internacionala, organ raznolikih potreba proletarijata u raznim zemljama, a ne vojnicka organizacija koja sve partije hoce da potcini jednoj. Nuzno je da svakom prostom radniku bude jasna razlika izmedju komunistickih partija i starih oficijelnih “socijal-demokratskih” partija koje su izdale zastavu radnicke klase.

Product details Paperback Publisher: Usled slabog kkmunisticke kapitalizma proletarijat je kao klasa slab, te je i po svome broju, komunistocke po ekonomskom znacaju i po organizatorskim sposobnostima van mogucnosti da jos danas diktatorski zavlada i organizuje novu politicku vlast i novu privredu.